SOMMERREJSEN

 - en kunstnerisk rejse fra Vejby til Viborg
20. april - 15. juli 2012 på Skovgaard Museet
Vibe Bredahl, Malene Hartmann, Marika Seidler, Cecilia Westerberg og Carina Zunino udstiller værker inspireret af guldaldermalernes sommerrejser i det danske landskab.
Sommerrejser anno 1843 og 2012
I 1843 rejste guldaldermalerne P.C. Skovgaard og J.Th. Lundbye til Skovgaards hjemby Vejby i Nordsjælland. Her skabte de en række værker, der fastslog deres rolle som to af guldalderens største landskabsmalere.

I sommeren 2011 tog de fem samtidskunstnere Vibe Bredahl, Malene Hartmann, Marika Seidler, Cecilia Westerberg og Carina Zunino på en tilsvarende sommerrejse, denne gang til Viborg, for at lade sig inspirere af Skovgaard Museets samling og dens omgivelser i Viborg-egnens smukke landskaber.

Nu udstiller de værkerne inspireret af denne sommerrejse på museet. Kunstnerne vælger også enkelte værker fra guldalderen, der vil indgå som spor fra fortiden blandt de nye værker, og de lader deres egne værker sprede sig ud i samlingen.

Hvad siger guldalderen os i dag?

De fem samtidskunstnere arbejder med moderne medier og materialer så som film, animation og installation, men trækker alligevel på metoder og traditioner fra guldalderen. Den fysiske rejse, naturstudiet og det kunstneriske fællesskab spiller en vigtig rolle for dem i denne virtuelle og individualistiske tid.

Cecilia Westerberg


Cecilia Westerberg, tegning og video
Cecilia Westerberg Sommerrejsen
Cecilia Westerberg 

Cecilia Westerberg Video-animation Porten
Malene Hartmann, maleri
Vibe Bredahl

Carina Zunino, installation
Anmeldelse på Kunsten Nu

Link til anmeldelse i Kristlig Dagblad. Fem stjerner til udstillingen
http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/463524:Kunstanmeldelse--Sommer-i-Viborg

Ingen kommentarer:

Send en kommentar